BLOG-HU

Három fontos kérdés a mosásról.

Mutatjuk a válaszokat:

1. A több mosószer jobban mos?

A mosószerek adagolásánál a jóból is megárt a sok elv érvényes, valamint az, hogy nem érdemes megtömni a mosógépet mert az a mosási minőség rovására fog menni. Ha nagyon megtömjük a mosógépet akkor kontraproduktív lesz a hatás mivel a mosógép már nem bír rendesen kimosni és kiöblíteni a ruhákból, és emiatt foltosan kerülnek majd ki a dobból. Az is előfordulhat, hogy a ruhákon maradt mosószer maradékok irritálni fogják majd a bőrünket, és ezek a maradékok az arra érzékenyeknél allergiát is okozhatnak. Meg persze a kedvenc ruháinkat is tönkreteheti a túl sok mosószer..  

2. A drágább mosószer tényleg hatékonyabb?

A mosás során sok tényezőtől függ, hogy a mosott textilek mennyire lesznek tiszták. A mosószer vagy öblítő ára nem feltétlenül áll egyenes arányban ez elért tisztasággal. A legtöbb mosószer elvégzi a dolgát, ha a mosógép jól működik, és mindenhova annyi mosószer jut belőlük, amennyi indokolt. A mosás minőségét a megfelelő mosóprogram, a víz minősége -lágysága- hőfoka és a szennyeződéshez megfelelő mosószerek összessége befolyásolja leginkább

3. Ha jobban megpakolom a gépet, több mosószerre lesz szükségem? 

A szennyes mennyisége is meghatározza, hogy mennyi mosószerre van szükség, de az is, hogy mennyire piszkosak a ruhák, illetve a víz lágysága, de többnyire nem kell megnövelni azt a mennyiséget, amit a gyártó előír, és érdemes megnézni a mosógép használati utasítását, amiben leírják, hogy mennyi ruhát érdemes maximálisan belepakolni a dobba ahhoz, hogy kellően hatékony legyen a mosás. Egy mosógép akkor mos a leghatékonyabban ha nincs túltömve azaz a névleges terhelhetősége nincs túltöltve.

Ágyneműink minősége, tisztasága az egyik legfontosabb az otthonunkban, hiszen talán ezekben töltjük el a legtöbb időt, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen ágyneműben  töltjük el azt az időt, mely alatt testünk regenerálódik. Egy tiszta, friss és puha ágyneművel bevetett ágyban mindig nagy öröm álomba szenderülni.

 Azért, hogy ágyneműink  megfeleljenek a fent megfogalmazott kritériumoknak ahhoz az alábbi tanácsokat   kell  betartani.

Mit jelentenek a mosási piktogramok? Mutatjuk.

Amikor hazatérünk egy-egy új kedvenc ruhadarabbal, sokszor nem gondolunk arra, hogy annak állagmegőrzéséhez a megfelelő mosás nélkülözhetetlen. Célszerű nagyon odafigyelni erre, hiszen a ruha épsége is múlhat rajta. A gyártók mosási piktogramokkal igyekeznek segíteni a vásárlóknak abban, hogy milyen instrukciókat érdemes betartani a mosás során.

Mosás után bolyhos a ruha? Ezt tudja tenni. Ruháink szépségének megőrzése kiemelt szerepet játszik abban, hogy sokáig szolgálják vonzómegjelenésünket. De mi a teendő akkor, ha nem úgy sikerült a mosás, ahogyan azt vártuk? Akár tapasztalt háziasszonyokkal is előfordulhat, hogy a mindennapi rohanás és elfoglaltság közepette mégis kibolyhosodik a ruha. Mi a teendő ekkor? Éljünk együtt a későbbiekben a viseltes megjelenésű ruhákkal, vagy létezik bármilyen segítség még az utolsó percben is?

Gondot jelent a mosás? Gyakran szembesül azzal, hogy a mosógépből gyakorlatilag színüket vesztett, viseltes darabok kerülnek elő? Kezdő és kissé már tapasztaltabb háziasszonyok számára sem mindig egyszerű megtalálni a megfelelő hőfokot, és vannak olyan ruhadarabok is, melyek különös odafigyelést igényelnek. Nézzük most azt a három leggyakrabban előforduló területet, melyre mosás alkalmával mindenképpen érdemes odafigyelni!

 

Aki már megpróbált kimosni nagyobb mennyiségű ruhát mosógép nélkül, beláthatja, hogy a mosógép korunk egyik leghasznosabb találmánya. Mosni mindenképp kell. Már Leonardo da Vinci és készített terveket mosógépekről, de az első mosást segítő gépet csak 1767-ben találta fel Jacob Christian Schäffer. Mindazon által csak 1928 óta lehetett a kiváltságosoknak a Miele jóvoltából fáradságot megkímélve géppel mosni és kiváltani vele az igen megterhelő és időigényes kézi munkát.

© 2018 Önkiszolgáló mosoda. All Rights Reserved.