Három fontos kérdés a mosásról.

Három fontos kérdés a mosásról.

Mutatjuk a válaszokat:

1. A több mosószer jobban mos?

A mosószerek adagolásánál a jóból is megárt a sok elv érvényes, valamint az, hogy nem érdemes megtömni a mosógépet mert az a mosási minőség rovására fog menni. Ha nagyon megtömjük a mosógépet akkor kontraproduktív lesz a hatás mivel a mosógép már nem bír rendesen kimosni és kiöblíteni a ruhákból, és emiatt foltosan kerülnek majd ki a dobból. Az is előfordulhat, hogy a ruhákon maradt mosószer maradékok irritálni fogják majd a bőrünket, és ezek a maradékok az arra érzékenyeknél allergiát is okozhatnak. Meg persze a kedvenc ruháinkat is tönkreteheti a túl sok mosószer..  

2. A drágább mosószer tényleg hatékonyabb?

A mosás során sok tényezőtől függ, hogy a mosott textilek mennyire lesznek tiszták. A mosószer vagy öblítő ára nem feltétlenül áll egyenes arányban ez elért tisztasággal. A legtöbb mosószer elvégzi a dolgát, ha a mosógép jól működik, és mindenhova annyi mosószer jut belőlük, amennyi indokolt. A mosás minőségét a megfelelő mosóprogram, a víz minősége -lágysága- hőfoka és a szennyeződéshez megfelelő mosószerek összessége befolyásolja leginkább

3. Ha jobban megpakolom a gépet, több mosószerre lesz szükségem? 

A szennyes mennyisége is meghatározza, hogy mennyi mosószerre van szükség, de az is, hogy mennyire piszkosak a ruhák, illetve a víz lágysága, de többnyire nem kell megnövelni azt a mennyiséget, amit a gyártó előír, és érdemes megnézni a mosógép használati utasítását, amiben leírják, hogy mennyi ruhát érdemes maximálisan belepakolni a dobba ahhoz, hogy kellően hatékony legyen a mosás. Egy mosógép akkor mos a leghatékonyabban ha nincs túltömve azaz a névleges terhelhetősége nincs túltöltve.

Tags:
© 2018 Önkiszolgáló mosoda. All Rights Reserved.