Tippek mosáshoz: ágyneműink mosása

Ágyneműink minősége, tisztasága az egyik legfontosabb az otthonunkban, hiszen talán ezekben töltjük el a legtöbb időt, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen ágyneműben  töltjük el azt az időt, mely alatt testünk regenerálódik. Egy tiszta, friss és puha ágyneművel bevetett ágyban mindig nagy öröm álomba szenderülni.

 Azért, hogy ágyneműink  megfeleljenek a fent megfogalmazott kritériumoknak ahhoz az alábbi tanácsokat   kell  betartani.

-Mindig olvassa el a kezelési útmutatóját az ágyneműnek, mert ezek olyan információkat tartalmaznak, melyeket  mindenképpen érdemes megfontolni, hogy sokáig  élvezhessük az ágynemű magas minőségét.

- Mosáshoz alkalmazzuk a kezelési utasításnak még megfelelő legmagasabb hőmérsékletű mosási programot, mivel a baktériumok nagy része- mely előfordul az ágyneműinkben-, nem bírják a magas hőmérsékletet. Ha ismerjük az ágyneműink anyagát akkor tudhatjuk, hogy poliészter (PE) anyagú ágyneműinket maximum 60 °c-on,  viszont a pamut alapanyagú ágyneműinket akár magasabb hőfokon is.

-Ágyneműinket legfeljebb két hétig használjuk, nyáron még rövidebb idő javasolt, utána mindenképp ajánlott egy alapos mosás.

- Mosás előtt válogassuk szét a színeseket színenként és színenként tegyük a mosógépbe, különben megfoghatják egymást az értékes textilek.  A fehér színű textileket mindenképpen külön mossuk mindenféle színestől.

 

-Az ágynemű igen kellemes illatú lesz, ha a napon szárítjuk, de sokkal puhább és kezelhetőbb, ha szárítógépet használunk a mosás után. A szárítógép ráadásul még a mosás után megmaradt baktériumok nagy részét is elpusztítja, Ha a szárítógépből kiszedés után azonnal hajtogatja a frissen szárított ágyneműjét, úgy  a vasalást is megspórolhatja.

 

© 2018 Önkiszolgáló mosoda. All Rights Reserved.